Sport

FC Twente Vrouwen veel te sterk voor SC Heerenveen

Kalma had met een hattrick een groot aandeel in de ruime zege
Kalma had met een hattrick een groot aandeel in de ruime zege © Orange Pictures
FC Twente Vrouwen heeft vanavond ruim gewonnen bij en van SC Heerenveen. De dames van trainer Tommy Stroot waren met 2-6 een maat te groot voor de Friese opponent.
FC Twente kende een vliegende start en had na tien minuten voetbal al tweemaal gescoord. Jansen en Jansen zorgden voor de goals. Bente nam de openingstreffer voor haar rekening, waarna twee minuten later Renate de marge verdubbelde. SC Heerenveen deed voor de rust nog wel wat terug via Van Dijk.
Maar in de tweede helft liet FC Twente al snel zien waarom het nog steeds mag dromen van het kampioenschap. Via Kalma en wederom Renate Jansen liep de formatie van Stroot razendsnel uit naar 1-4 en was het duel beslist.
Het slotakkoord was voor Kalma, die de 1-5 en 1-6 maakte en daarmee haar hattrick voltooide. SC Heerenveen deed vlak voor het einde nog wat terug. Van de Westeringh bepaalde de eindstand op 2-6.

PEC uitgeschakeld

Doordat ADO Den Haag vanavond zegevierde over VV Alkmaar (1-4), kan PEC Zwolle deelname aan de play-offs om de titel op haar buik schrijven. De Zwollenaren komen zondag pas in actie tegen Ajax, maar kunnen dus niet meer bij de eerste vier eindigen en zijn veroordeeld tot de strijd om plek 5.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.