Betaald voetbal

PEC Zwolle Vrouwen houdt Ajax van koppositie af met zege in Amsterdam

Van Olst zorgde met haar eerste voor PEC voor de winnende
Van Olst zorgde met haar eerste voor PEC voor de winnende © Orange Pictures
De vrouwen van PEC Zwolle hebben vanmiddag voor een stunt gezorgd in de Eredivisie. Het won in Amsterdam van Ajax, dat daarmee naliet de koppositie terug te pakken van PSV. Het was pas de derde zege van PEC dit seizoen.
Ajax begon beter, maar al snel nam PEC verrassend het balbezit over. De ploeg kreeg ook enkele kansen, maar tot scoren kwam het niet in de eerste helft. Grote tegenvaller was het uitvallen van Naomi Hilhorst. Ze moest met een, op het oog, knieblessure het veld verlaten. Na rust drukte PEC het overwicht ook uit in een treffer. Marushka van Olst tikte haar eerste voor de Zwolse club binnen. Ajax ging nadrukkelijk op zoek naar doelpunten en kreeg enkele goede kansen om die te maken. Keepster Moon Pondes speelde echter een erg sterke wedstrijd en ook het vizier van de Amsterdamse dames stond niet altijd op scherp.

Geen play-offs

PEC wist vooraf al dat het dit jaar niet mee mag doen om de play-offs om de titel. Doordat ADO Den Haag vrijdag won bij VV Alkmaar pakte die ploeg het vierde en laatste ticket. Eerder plaatsten PSV, FC Twente en Ajax zich al. PEC gaat met Heerenveen, Alkmaar en Excelsior strijden om plek vijf. Eerst staat komende week nog de voorlaatste speelronde in de reguliere competitie op het programma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.