School Zwolle waarschuwt voor mogelijke kinderlokker

Basisschool de Wendakker in Zwolle heeft alle ouders een mail gestuurd over een kinderlokker-incident afgelopen zaterdag. Meisjes werden door een of meerdere mannen benaderd om met de mannen mee te gaan. De meisjes zijn er niet op ingegaan, maar hebben het hun ouders wel verteld.

De ouders hebben de politie gewaarschuwd en daarop is een onderzoek gedaan. Maar omdat er weinig aanknopingspunten zijn kan de politie niet meer doen dan ouders en kinderen waarschuwen alert te zijn bij verdachte zaken. De directeur heeft besloten om een mail naar de ouders te sturen, omdat hij ook andere ouders wil waarschuwen. Een andere basisschool, De Zevensprong in dezelfde wijk Stadshagen, heeft ook de ouders van hun school gewaarschuwd.

 

De directeur van De Wendakker wil verder niet reageren voor radio en tv, omdat hij het incident niet groter wil maken dan het is. Ouders op het schoolplein hebben de mail gezien, maar lijken zich nog geen grote zorgen te maken. Wel vinden ze het prettig dat ze gewaarschuwd zijn door de school.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren