Nieuws

Burgemeester Borne staat iedereen toe bij condoleance omgekomen maaltijdbezorger

Het treinongeluk waar de 21-jarige om het leven kwam
Het treinongeluk waar de 21-jarige om het leven kwam © News United / Dominique Gemser
Een unieke situatie: de burgemeester van Borne Jan Pierik heeft ontheffing verleend voor de condoleance voor de 21-jarige maaltijdbezorger die op 7 maart om het leven kwam op een onbewaakte spoorwegovergang in Zenderen. Eigenlijk zijn maar dertig mensen toegestaan bij een condoleance in verband met het coronavirus, maar de burgemeester vindt dat deze situatie vraagt om aanpassingen.
Het wordt dus vanavond een condoleance op de 'normale' manier, mét inachtneming van de coronamaatregelen. “Zo’n tragische gebeurtenis, waarbij een jong iemand zo uit het leven wordt gegrepen, vraagt om unieke maatregelen”, stelt Pierik.
Toen de aanvraag voor ontheffing binnenkwam heeft hij alles in werking gezet. Er werd contact opgenomen met de GGD, die advies geeft over maatregelen en daarop kan besloten worden tot ontheffing. "Ik wilde graag gehoor geven aan de vraag van de familie."

Grote opkomst

Verkeersregelaars, looproutes en registreren wie er komen. Allemaal maatregelen, die met liefde genomen worden bij het Uitvaartshuys in Borne vanavond. “Met een groep mensen, onder wie vrienden van het slachtoffer, gaan we alles in goede banen leiden”, legt Natasja Kroese, die de familie via Boom afscheidszorg bijstaat, uit. "De familie is ontzettend dankbaar voor het besluit van de burgemeester en dan druk ik het nog zachtjes uit."
Van tevoren moest een inschatting worden gemaakt van het aantal mensen dat zou komen. “We gaan uit van ongeveer driehonderd mensen, maar ik sluit niet uit dat het er meer zullen worden”, zegt Kroese. Dat baseert ze op gesprekken met familie en vrienden, maar ook op de belangstelling bij de herdenkingsplek die voor het slachtoffer is ingericht bij het restaurant waar hij werkte. "Nog steeds worden daar veel bloemen en kaarsen neergezet."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.