Nieuws

Opnieuw tbs met dwangverpleging geëist tegen verdachte schietpartij Enschede

Opnieuw eis tbs met dwangverpleging geëist tegen verdachte schietpartij Enschede
Opnieuw eis tbs met dwangverpleging geëist tegen verdachte schietpartij Enschede © News United / Dennis Bakker
Tegen de 25-jarige verdachte van een schietpartij aan de Geraniumstraat in Enschede is opnieuw twee jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De schietpartij, waarbij de bewoner van de Geraniumstraat in zijn kuit werd geraakt, had waarschijnlijk te maken met een mislukte drugsdeal.
Vorig jaar zomer werd dezelfde eis ook al gedaan, maar een eindbeslissing bleef toen uit. De rechtbank in Almelo besloot dat de verdachte uit Rotterdam alsnog onderzocht moest worden in het Pieter Baan Centrum. Uit het onderzoek blijkt volgens de officier van justitie dat de verdachte een gewelddadige stoornis heeft en de kans groot is dat hij opnieuw iemand iets aandoet.
De verdachte heeft altijd ontkend dat hij betrokken was bij de schietpartij. Een verhaal waar de officier van justitie aan twijfelt. Niet alleen werden de telefoon en bankpas in Enschede bij twee medeverdachten aangetroffen, de Rotterdammer nam ook kort na het incident een taxi vanuit Hengelo naar huis. Zonder dat hij geld had, dat moest hij onderweg lenen bij zijn moeder.

Trouwen

Tegenover de rechtbank gaf de Rotterdammer maandag aan dat hij zijn leven wil beteren. De man zat al acht jaar van zijn leven achter de tralies en wil nu trouwen en een baan.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.