Nieuws

Politie ziet 22-jarige man uit Hardenberg als spil in lokale drugshandel

Politie heeft man uit Hardenberg aangehouden voor drugsdealen
Politie heeft man uit Hardenberg aangehouden voor drugsdealen © Wouter de Wilde/RTV Oost
De politie heeft nu pas bekendgemaakt dat vorige maand een 22-jarige man uit Hardenberg is aangehouden in een lokaal drugsonderzoek. De man wordt ervan verdacht geruime tijd drugs te hebben gedeald in de omgeving van Hardenberg. Er zijn naast de verdachte ook tientallen afnemers in beeld.
De man wordt naast het dealen van harddrugs ook verdacht van fraude met bankrekeningen. Zogenoemde geldezels zouden hun rekening ter beschikking hebben gesteld voor betalingen. Het onderzoek naar dit misbruik loopt nog.

Geldezel

Een geldezel is iemand die zijn of haar bankrekening laat misbruiken. De geldezel sluist hierbij al dan niet bewust fraudeleus verkregen geld door naar criminelen. Op deze manier blijft de crimineel buiten het zicht van de politie. Steeds vaker worden jongeren verleid om hun bankpas en pincode af te geven, onder het mom van gemakkelijk snel geld verdienen. Met alle gevolgen van dien.

Sancties

De 22-jarige verdachte in deze zaak kon op 16 februari van dit jaar worden aangehouden en zit inmiddels in voorlopige hechtenis. Het politieonderzoek is nog in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Naast politie en Openbaar Ministerie zal de gemeente Hardenberg kijken of er mogelijk bestuursrechtelijke maatregelen kunnen worden genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.