Leger onderzoekt clubhuis Satudarah Enschede

De Genie, een onderdeel van Defensie, en de politie onderzoeken momenteel met speciale apparatuur het clubhuis van motorclub Satudarah in Enschede.

In het gebouw aan de Parkweg wordt gezocht naar explosieven, wapens en drugs. Militairen zoeken er met speciale apparatuur naar loze ruimtes. De aanleiding van het onderzoek is niet bekend. Het Openbaar Ministerie wil nog niet zeggen of het om een landelijke of regionale actie gaat tegen motorclubs of voor de opsporing van wapens en drugs.

 

Leden woedend over politie-inzet

Boze leden van Satudarah en hun advocaat arriveerden rond kwart over tien bij het clubgebouw. De leden wilden hun clubhuis binnengaan, maar dat werd geweigerd door de politie. Voor hun neus werd de deur met een klap dichtgetrokken. De leden zijn woedend omdat ze geen tekst en uitleg krijgen over het grootschalige optreden van de politie. Ook hun advocaat vindt het onbegrijpelijk dat geen enkele officiële instantie een reactie wil geven.

 

De politie heeft een aantal motoren van de motorclub in beslag genomen. De reden waarom de voertuigen in beslag zijn genomen is niet bekend.

 

Justitie meldt dat de inval bij Satudarah los staat van het onderzoek rond de moord op Onno Kuut uit Enschede. In dat onderzoek is een inval gedaan in Ahaus. Dat gebeurde in de woning van Kuuts’ oud-compagnon en de huidige vice-voorzitter van Satudarah Chapter East in Enschede.

 

Meer invallen

Eerder vanochtend werd bekend dat de politie en de Nationale Recherche vandaag op verschillende locaties in Twente gaan optreden. Volgens een woordvoerder van de politie in Twente gebeurt dat momenteel. Ze kan niet zeggen waar in de regio de politie nog meer actief is. Ook kan ze nog steeds niets zeggen over de aanleiding. Het Openbaar Ministerie verwacht in de loop van de middag met meer informatie te komen.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren