Nieuws

Celstraffen geëist tegen viertal voor inbraak bij kapper in Oldenzaal

Celstraffen geëist tegen viertal voor inbraak bij kapper in Oldenzaal
Celstraffen geëist tegen viertal voor inbraak bij kapper in Oldenzaal © RTV Oost
Tegen vier mannen uit Oldenzaal zijn voor de rechtbank in Almelo celstraffen van een half jaar geëist. De mannen zouden in april 2019 betrokken zijn geweest bij een inbraak bij een kapperszaak aan de Burgemeester Wallerstraat in Oldenzaal.
De vier liepen al snel tegen de lamp, buurtbewoners werden wakker van het geluid van de kapotgeslagen ruit. Ze zagen twee mannen naar binnen gaan, terwijl een derde zenuwachtig voor de deur bleef rondlopen. "Op de uitkijk staan", aldus één van de getuigen.

Flatwoning

Terwijl de twee mannen uit de kapperszaak naar buiten komen met een kluis wordt de politie gebeld. Agenten kunnen de mannen ook snel aanhouden; buurtbewoners zagen hen een flatwoning binnengaan in dezelfde straat. In de woning worden vier mannen, tussen de 26 en 38 jaar, opgepakt. Het zijn geen onbekenden van de politie.
Ook de kluis wordt in de woning aangetroffen. Geen van de vier aangehouden mannen wil in eerste instantie iets zeggen over de inbraak. Tijdens de rechtszaak wil de oudste wel wat informatie delen. Hij zegt genoeg te hebben van zijn criminele verleden en zegt dat hij de man was die buiten de winkel was. Naar eigen zeggen om twee van de andere verdachten, broers van 26 en 27 jaar, te overtuigen de inbraak niet te plegen.

'Groot theaterstuk'

De officier van justitie noemt de zaak 'een groot theaterstuk'. Volgens de officier is het "zorgwekkend dat het ze geen ene moer kan schelen. Ik kan u verzekeren dat ze hierna geen modelburger gaan worden. Ze hebben een strafblad van hier tot Enschede."
De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.