'Ferrari's Eurommerce leveren weinig geld op'

De verkoop van 12 Ferrari's van het failliete Deventer vastgoedbedrijf Eurocommerce gaat op de veiling niet veel opleveren. Dat zeggen deskundigen in de autowereld.

Vrijdag 19 oktober start de veiling van 12 Ferrari's en een Ford Thunderbird, die zijn verzameld door oud-eigenaar Visser van Eurocommerce. ,,Van de 12 Ferrari's zijn er maar 3 interessant voor verzamelaars", zegt de Wijhese autojournalist Oude Weernink. Hij doelt op een Ferrari F40, een 275 GTB en een 365 GTB Daytona. De rest van de Italiaanse sportauto's zijn volgens Oude Weernink niet uniek genoeg. Daar worden er op dit moment teveel van aangeboden, om veel geld op te kunnen gaan leveren. 

 

Verkoop Ferrari's levert miljoen op

De verwachting is dat de veiling van de Ferrari's rond de miljoen euro op gaat leveren. Vrijdag 19 en zaterdag 20 oktober zijn er kijkdagen bij BVA Auctions in Hoevelaken. De veiling diuurt tot en met woensdag 24 oktober. De auto's zijn deze week aangekomen bij het veilinghuis.

 

Niet alleen Ferrari's onder de hamer

De auto's komen uit de boedel van het failliete vastgoedbedrijf Eurocommerce. Het bedrijf is nog honderden miljoenen euro's schuldig aan verschillende banken. Ger Visser werd een paar maanden geleden ook opgepakt voor valsheid in geschrifte. Na een paar dagen werd hij weer vrijgelaten maar het onderzoek loopt nog steeds. Naast de veiling van de door hem verzamelde Ferrari's zullen ook 44 kantoren bij opbod worden verkocht. De verwachting is dat de panden nog maar de helft opbrengen van de oorspronkelijke prijs.

 

Peperdure paarden en snelle auto's

Ger Visser is niet alleen een bekende naam in de vastgoedwereld. De man die als een bezetene kantoren ontwikkelde had een grote voorliefde voor springpaarden. Met zijn Eurocommerce Stallen heeft hij meerdere paarden geleverd die grote prijzen hebben gehaald. Op de Olympische Spelen in London won Gerco Schröder met het paard London nog zilver

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren