Betaald voetbal

Assistent Peter Reekers wil volgende stap zetten als trainer en vertrekt bij Heracles

Peter Reekers
Peter Reekers © Orange Pictures
Peter Reekers vertrekt na dit seizoen bij Heracles Almelo. De assistent van hoofdtrainer Frank Wormuth wil een nieuwe stap zetten als trainer. Reekers was eerder jarenlang speler in Almelo en had een aflopend contract.
"Natuurlijk is het jammer om Heracles Almelo na al die jaren achter me te laten", zegt Reekers. "Maar ik ben na zes jaar assistent-trainerschap op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik wil mezelf blijven ontwikkelen. Ik denk dat dit een goed moment is om verder te kijken. Dankzij Heracles Almelo heb ik mooie stappen in het trainersvak kunnen zetten, na dit seizoen is het tijd voor een passend vervolg. Ik ga er met de staf en spelers de komende maanden alles aan doen deze fase bij Heracles Almelo passend af te sluiten."

Goed ontwikkeld

Technisch directeur Tim Gilissen: "Peter heeft zich door de jaren heen goed ontwikkeld als trainer. Als assistent-trainer heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de prestaties van de laatste jaren en de ontwikkeling van veel spelers. Hij gaf leiding aan ons tweede elftal, maakt sinds 2019 onderdeel uit van de technische staf van Jong Oranje en heeft succesvol zijn opleiding UEFA Pro afgerond. In onze gesprekken hebben we het gehad over het vervolg van zijn carrière als trainer. In dat kader is het goed dat hij zijn horizon wil verbreden. Voor nu nemen we afscheid, maar wie weet zien we elkaar in de toekomst weer."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.