Nieuws

Verbijstering en teleurstelling bij Zwolse Nicole Temmink (SP)

Nicole Temmink (SP) uit Zwolle.
Nicole Temmink (SP) uit Zwolle. © RTV Oost
Verbijstering en teleurstelling. Die gevoelens overheersen bij Nicole Temmink uit Zwolle, de nummer 13 op de lijst van de SP. Die partij staat na het tellen van zo'n 80 procent van de stemmen op negen zetels en zou daarmee vijf zetels inleveren.
"Ik ging slapen met acht zetels en werd net wakker met negen", vertelt ze in het Radio Oost-programma Klaar Wakker. "Misschien moet ik weer even gaan slapen en krijgen we er nog een zetel bij."

'Op de oude voet verder'

Ze weet niet waar de grote nederlaag van haar partij aan ligt. "Je ziet dat er wordt gekozen om op de oude voet verder te gaan. Terwijl er toch grote problemen zijn, zoals de ongelijkheid in Nederland en de wooncrisis. Het lijkt niet dat daarmee gebroken wordt en dat vind ik toch verbazingwekkend."
De komende tijd zal volgens Temmink binnen de partij bekeken moeten worden wat anders had gemoeten in de campagnetijd. Dat ze met voorkeurstemmen tóch in de Tweede Kamer komt, sluit ze uit. "Ik heb geen campagne voor mezelf gevoerd en zal dat ook nooit doen. Het gaat om het idee van de partij en niet om mij."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.