Sport

KNHS: na 11 april weer internationale wedstrijden in Nederland

Marc Houtzager
Marc Houtzager © Orange Pictures
Het is na 11 april weer toegestaan om in Nederland internationale wedstrijden paardensport te laten verrijden. Dat heeft de Nederlandse hippische federatie KNHS bekendgemaakt na intensief overleg met overheidsinstanties en sportkoepel NOC*NSF.
Het verbod van de internationale federatie FEI werd op 1 maart van kracht na de uitbraak van het besmettelijke rhinovirus, eind vorige maand op een concours hippique in Valencia.

Essentieel belang

Iris Boelhouwer, directeur topsport van de KNHS, is verheugd over de ontwikkelingen. "Om aansluiting te houden bij de internationale top en in voorbereiding op de Olympische Spelen in Tokio is het van essentieel belang dat onze paarden en ruiters in staat zijn om wedstrijdritme op te bouwen en hun kwalificaties te halen. Na een wedstrijdpauze van zes maanden ben ik dan ook ongelooflijk opgelucht dat we dit weer in eigen land kunnen faciliteren."

Dubbeldam, Greve en Houtzager

Het Overijsselse trio Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Willem Greve (Markelo) en Marc Houtzager (Rouveen) zal maar wat blij zijn met de terugkeer van de internationale wedstrijden. De springruiters zaten in een lastig parket met het oog op de Olympische Spelen. Doordat er geen wedstrijden werden verreden heeft bondscoach Rob Ehrens geen enkel idee hoe het moet de vorm van verschillende combinaties gesteld is. Hier komt halverwege april dus verandering in.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.