Expeditie Oost: Lachen met de Dalfser Mop

De Dalfser Mop en de Zwolse balletjes zijn de twee Overijsselse streekgerechten die op de Nederlandse lijst van immaterieel erfgoed staan. Maar Deventer koek, Blokzijler Brok en de Twentse Krentenwegge ontbreken. Raar toch? Team Expeditie Oost vindt van wel en ging op onderzoek uit!

Verslaggever Esther Rikken en cameraman Guivret Bruins spraken met Joop Prins van de Blokzijler Brok. Prins wist niet dat hij zelf kan regelen dat hij op die mooie lijst komt. Annelieke van der Most van de Dalfser Mop wist dat wel en bewandelde het hele traject. En met succes.

In de onderstaande reportage gaat Esther samen met Marco van Baalen van het Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed op zoek naar een antwoord op de vraag: waarom staan er slechts twee Overijsselse gerechten op de lijst van het Nederlandse Immateriële Erfgoed? Een zoektocht met verrassende antwoorden.

Wekelijks duikt Expeditie Oost in een thema dat speelt in onze provincie. Deze week is dat 'streekgerechten'! Elke woensdag & zaterdag verschijnt er rond de klok van 19:00 een nieuwe video van Expeditie Oost online. Volg ons ook op Facebook, Instagram en YouTube!

Meer over dit onderwerp:
EXPEDITIE OOST
Deel dit artikel: