Overige sporten

Volleybalsters Regio Zwolle na vijf sets onderuit bij VC Sneek

Regio Zwolle verliest van VC Sneek
Regio Zwolle verliest van VC Sneek © Orange Pictures
De volleybaldames van Regio Zwolle blijven ook na de derde wedstrijd in de kampioenspoule zonder zege. Op bezoek bij VC Sneek kreeg de Zwolse formatie voldoende kansen om het duel naar zich toe te trekken, maar na een boeiende krachtmeting waren het de Friezinnen die na vijf sets aan de goede kant van de score stonden: 3-2.
In de eerste set nam Regio Zwolle de regie in handen en leek het met een voorsprong van acht punten setwinst veilig te stellen, maar niets bleek minder waar. Sneek herpakte zich en wist alsnog de leiding te nemen (28-26). Toch gingen de Zwollenaren niet bij de pakken neerzitten en zo werd de stand dankzij een sterke tweede set (20-25) gelijk getrokken.

Beslissende set

In de derde set waren de rollen omgedraaid en was het VC Sneek dat met een 2-1 voorsprong (25-20) de vierde set in ging. Ook in die set rechtte Regio Zwolle de rug (20-25) en zodoende werd een beslissende set afgedwongen. De Zwolse bezoekers leken over het beste eindschot te beschikken, maar desalniettemin boog de thuisploeg een achterstand om en ging het met de zege aan de haal: 15-12.

Apollo 8

Aankomende zaterdag is koploper Apollo 8 de volgende tegenstander van Regio Zwolle. In de provinciehoofdstad begint het Overijssels onderonsje om 14.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.