Nieuws

Tweede verdachte aangehouden voor betrokkenheid verstopt wapenarsenaal Zwolle

Ontdekking wapenopslag leidt tot vondst moordwapen Henk Wolters
Ontdekking wapenopslag leidt tot vondst moordwapen Henk Wolters © News United - Stefan Verkerk / Politie / bewerking RTV Oost
Voor betrokkenheid bij de wapenvondst in Zwolle heeft de politie vandaag een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 45-jarige Zwollenaar. Eerder deze week werd er al een plaatsgenoot aangehouden, vermeend wapenhandelaar 'De Gier'. Vandaag heeft de onderzoeksrechter bepaald dat 'De Gier' zeker twee weken vast blijft.
Waar de tweede verdachte precies is aangehouden, is nog niet duidelijk.

Wapenvondst

Afgelopen najaar werden op landgoed Schellerberg in Zwolle tal van machinegeweren gevonden, die verstopt waren in tonnen onder de grond. Met één van de wapens is Zwollenaar Henk Wolters vermoord.
Beide Zwolse verdachten zitten vooralsnog 'alleen' vast voor wapenbezit- en handel, niet voor de moordzaak. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Wapenhandel

Vermeend wapenhandelaar 'De Gier' werkte volgens justitie geregeld samen met slachtoffer Henk Wolters, die eveneens bekend stond als handelaar in wapentuig. Wolters werd op oudejaarsavond 2019 dichtbij zijn huis doodgeschoten met een salvo aan kogels uit een machinegeweer.

Kalasjnikovs

In het bosje op landgoed Schellerberg lagen verschillende machinegeweren, zoals kalasjnikovs. Ook werd er veel bijbehorende munitie gevonden.
(Een deel van) Het wapentuig dat werd gevonden in een Zwols bosje
(Een deel van) Het wapentuig dat werd gevonden in een Zwols bosje © Politie
De Gier werd deze week aangehouden, nadat zijn huis aan de Weidesteenlaan ondersteboven was gekeerd door de politie. Ook werd er onderzoek gedaan bij het huis van zijn vriendin in Meppel. Daar werd onder meer met metaaldetectoren gespeurd. 'De Gier' heeft zich vervolgens zelf bij de politie gemeld.
Zijn advocaat kan nog niet inhoudelijk op de zaak reageren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.