Nieuws

Familie Maathuis wil van concoursterrein CSI Twente landschapspark maken

CSI Twente
CSI Twente © Orange Pictures
Erve Maathuis, het terrein waarop het CSI Geesteren wordt gehouden, is weer in handen van de familie Maathuis. De familie wil het terrein uitbouwen tot een landschapspark met hippische en maatschappelijke activiteiten. "En dat er gebruik van kan worden gemaakt voor professional niveau of voor de breedtesport", vertelt Rob Maathuis in de radio-uitzending KlaarWakker.
Dat het terrein weer in handen kwam van Rob en zijn zus Daniëlle Silderhuis-Maathuis lekte september vorig jaar al uit. De familie heeft het inmiddels officieel gekocht van Ewald en Gert Huzink, en Gerard Haarhuis. Dat drietal nam het terrein over na het faillissement van de ooit roemruchte Stal Maathuis.
Dat het nu officieel is, doet Rob Maathuis goed. "Je hebt een band met dat terrein. Je hebt er een professionele relatie mee, maar ook een emotionele. En die band is er ook met de paardensport, want op dit terrein is de sportieve loopbaan voor heel veel jongens uit Twente begonnen."

Toekomstplannen

Familie Maathuis heeft al veel plannen voor het terrein. "We willen er een landschapspark ontwikkelen dat past aan de rand van het dorp. We hebben al een principeverzoek ingewilligd bij de gemeente en we zijn op de achtergrond om een landgoedstatus te verwerven."
Of CSI Twente, dat op 9 juni dit jaar van start gaat, doorgang kan vinden is vanwege het coronavirus nog onduidelijk.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.