"Faillissement Eurocommerce is schuld Rabobank"

Woedend en teleurgesteld is Ger Visser over het faillissement van zijn Eurocommerce. De Deventer ontwikkelaar van kantoorgebouwen ging vlak voor de zomer failliet en dat had niet gehoeven.

Visser houdt huisbankier Rabobank volledig verantwoordelijk voor het faillissement van zijn bedrijf. "Na veertig jaar één van de grootste klanten te zijn geweest is dit een horrorscenario." De oud-eigenaar van Eurocommerce reageert voor het eerst voor een camera op het faillissement van zijn bedrijf. Tientallen jaren was Eurocommerce één van de grootste kantoorontwikkelaars van het land. Nadat de Rabobank het vertrouwen opzegde was dat snel voorbij. De bank is met driehonderd miljoen euro de grootste schuldeiser van het bedrijf. Volgens Visser is zijn bedrijf bewust kapot gemaakt door de bank.

 

Jaloerse juristen hebben het verpest

De inwoner van Gorssel zegt dat de kentering kwam na de kredietcrisis in 2008. "Toen kreeg de afdeling compliance (juristen red.) meer macht binnen de Rabobank." Volgens Visser waren de juristen jaloers op bonussen en goede secundaire arbeidsvoorwaarden van de commerciele jongens. De Rabobank heeft na het faillissement beslag gelegd op een aantal kantoorgebouwen die begin november geveild zullen worden. De verwachting is dat de panden nog maar de helft van hun hypotheekwaarde opbrengen.

 

Faillissement heeft grote impact

Een grote collectie Ferrari's die eigendom waren van Eurocommerce worden deze week geveild en er lopen onderzoeken naar de Eurocommerce Stallen en restaurant de Roskam. Die bedrijven heeft Visser een halfjaar voor zijn faillissement verkocht aan zijn zoon en dochter. De banken claimen dat dat onrechtmatig is en willen de bezittingen terug zien. Volgens Visser trekt het faillissement een enorme wissel op zijn privéleven. "Er is geen moment dat ik er niet mee bezig ben."

 

Rabobank herkent zich niet in kritiek

Woordvoerder René Loman van de Rabobank zegt zich niet in de kritiek van Ger Visser te kunnen herkennen. Loman noemt de uitspraken van Visser "suggestief." Loman wil verder geen commentaar geven en zegt het onderzoek van de FIOD naar Visser af te wachten.

 

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren