Nieuws

Vijf minderjarigen aangehouden voor berovingen op straat in Zwolle

Politiebureau Zwolle
Politiebureau Zwolle © RTV Oost
De politie in Zwolle heeft de afgelopen weken vijf minderjarige jongens aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij diefstallen met geweld. De jongens zijn in de leeftijd van dertien tot zestien jaar.
De berovingen waren op 28 februari en 8 maart in Zwolle-Zuid en in de Aa-landen. Drie jongens, een meisje en een jonge vrouw raakten daarbij hun spullen kwijt.
Op zondag 28 februari beroofden vier van de vijf jongens een jonge vrouw aan de Zwarteweg. Dezelfde avond namen vier jongens met geweld de spullen van twee jongens af aan de Van der Graaffmarke. Omstanders riepen dat de daders moesten stoppen en alarmeerden de politie.
Op maandag 8 maart werden een jongen en een meisje beroofd in de Aa-landen. Op de Maaslaan werd het meisje en op de Waallaan werd de jongen door twee andere jongens met geweld gedwongen hun spullen af te geven.

Gezamenlijk onderzoek

Na de meldingen is de districtsrecherche IJsselland met de recherche van het politieteam Zwolle gaan zoeken naar de daders. Daarbij hebben ze ook gebruikgemaakt van de kennis van wijk- en jeugdagenten. Dat leidde naar de vijf jongens.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.