Nieuws

Wat vind jij: Moet de avondklok worden verschoven vanwege de zomertijd?

Wat vind jij: Moet de avondklok worden verschoven vanwege de zomertijd?
Wat vind jij: Moet de avondklok worden verschoven vanwege de zomertijd? © Getty Images
Aanstaand weekend doet de zomertijd weer zijn intrede en wordt de klok een uur vooruit gezet. Is het dan een logische gedachte om ook de avondklok een uur te verzetten? De burgemeesters van het Veiligheidsberaad deden maandag een beroep op minister Ferd Grapperhaus om de avondklok naar 22.00 uur te verschuiven.
Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) ziet wel wat in het voorstel van de burgemeesters om de avondklok een uur naar achteren te verschuiven. Dat zei hij maandag na overleg met de burgemeesters in het Veiligheidsberaad.

Beter weer en langer licht

De burgemeesters dringen aan op wijziging van de avondklok. Het weer wordt beter en het blijft langer licht. Mensen willen naar buiten en dat geeft een grotere druk op de handhaving, verklaart Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van het Veiligheidsberaad.
Wat vind jij? Moet de avondklok vanwege de naderende zomertijd een uur verzet worden? Of verliest de maatregel dan aan kracht? Stem op onze stelling en discussieer mee in de reacties, hier of op Facebook.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.