nieuws

Aeronamic Almelo blij met rapport JSF

Aeronamic uit Almelo is erg blij met de uitkomst van het rapport van de Algemene Rekenkamer over de uitstapkosten van het JSF-project. Doorgaan met de ontwikkeling van het gevechtsvliegtuig is minimaal 150 miljoen euro goedkoper dan stoppen. Aeronamic levert speciale systemen voor het vliegtuig.
Zowel de VVD als de PvdA zeggen dat het rapport van de Algemene Rekenkamer met stip op de agenda van de formateurs komt te staan. PvdA was er voor de zomer nog voor om uit het project te stappen. Aeronamic is optimistisch dat de politiek nu gaat besluiten door te gaan met de ontwikkeling van de Joint Strike Fighter.

Positief voor Overijssel

Doorgaan betekent voor het Almelose bedrijf voor de komende 30 jaar gegarandeerd minimaal 40 banen en een omzet van minimaal 600 miljoen euro. Ook andere bedrijven in Overijssel, zoals Thales en Dutch Shape, zijn betrokken bij de ontwikkeling. Stoppen met de JSF kost de provincie honderden arbeidsplaatsen en levert het bedrijfsleven in Overijssel een verlies van minimaal 600 miljoen euro op.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.