Plannen voor nieuwe moskee in Enschede

De afdeling Enschede van de Islamitische Stichting Nederland wil een Turks cultureel centrum beginnen in het voormalig DCW-complex aan de kruising Wethouder Beverstraat-Kuipersdijk in Enschede. Onderdeel van dat centrum is een moskee.

Dat heeft de stichting laten weten aan de gemeente Enschede. De leden van de twee bestaande Turkse moskeeën in Enschede hebben zondag ingestemd met de plannen van de stichting. Instemming van de achterban is nodig omdat zij meebetalen aan de realisatie en de exploitatie van het Turks cultureel centrum.

 

Intentieovereenkomst met gemeente

De Enschedese afdeling van de Islamitische Stichting Nederland moet nu een intentieovereenkomst sluiten met de gemeente Enschede om de realisatie van het centrum mogelijk te maken. Naast een moskee biedt het centrum ook ruimte aan culturele en maatschappelijke activiteiten, zoals huiswerkbegeleiding voor scholieren.

 

Geen andere plannen

Alle gebouwen van het DCW-complex aan de Wethouder Beverstraat staan op dit moment leeg. De drie gebouwen worden begin volgend jaar gesloopt. Behalve het cultureel centrum zijn op dit moment geen andere bouwplannen of ideeën in voorbereiding voor de invulling van het DCW-terrein.

 

Foto's: TC Tubantia

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren