Qredits Almelo verrast door verhoging microkrediet

Microfinancieringsorganisatie Qredits uit Almelo is aangenaam verrast door het plan van de nieuwe regering om het plafond van haar kredieten te verhogen.

In het regeerakkoord dat maandag werd gepresenteerd staat dat het maximale bedrag dat Qredits mag verstrekken omhoog gaat van 50.000 euro naar 150.000 euro. Algemeen directeur Elwin Groenevelt van de stichting is blij met het vertrouwen dat in de jonge organisatie wordt gesteld. Qredits was echter niet op de hoogte van de plannen van de VVD en PvdA. Vooral MKB Nederland zou voor de verhoging hebben gelobbyd.

 

Uitvoering verhoging nog onduidelijk

Groenevelt verwacht dat bij Nederlandse bedrijven veel vraag is naar hogere kredieten. Maar hoe de verhoging moet worden uitgevoerd is nog niet besproken met het nieuwe kabinet. Qredits krijgt haar financiering tot nu toe van de overheid, de Bank Nederlandse Gemeenten en reguliere banken. Het is nog niet bekend of die partijen ook meer geld in de microkredieten willen steken. 

 

Bezoek Maxima aan Qredits

De microfinancieringsorganisatie uit Almelo is in 2009 begonnen. Dat jaar kwam ook Prinses Maxima op bezoek in Almelo. Zij zet zich al jaren in voor microkredieten in de Derde Wereld en is lid van de Raad voor de Microfinanciering van het ministerie van Economische Zaken. Inmiddels heeft Qredits zo'n 3000 kredieten verstrekt aan Nederlandse bedrijven. In totaal gaat het om een bedrag van 52 miljoen euro. Van de kredieten wordt 2 procent niet terugbetaald. Dat percentage is volgens directeur Groenevelt bij reguliere kredietverstrekkers veel hoger.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren