nieuws

Veel belangstelling voor plannen Trefkoele Dalfsen

Ruim tweehonderd inwoners van Dalfsen kwamen gisteravond af op een informatiebijeenkomst over de verbouwplannen van de Trefkoele.
De huidige Trefkoele heeft twee sporthallen en twee kleinere zalen. Als het aan het bestuur van het sportcentrum ligt wordt de Trefkoele meer een multifunctioneel centrum. Daarvoor gaat de oude sporthal, die tussen de bibliotheek en de tweede sporthal ligt tegen de vlakte en komt er een sporthal en meerdere kleine zalen voor terug. Nu staat de bibliotheek nog los van de Trefkoele, maar straks zullen deze gekoppeld zijn. De gemeenteraad van Dalfsen beslist volgend voorjaar over de plannen. Wel heeft de raad al afgesproken dat de verbouw maximaal acht miljoen euro mag kosten. Als alles volgens planning verloopt moet de nieuwe Trefkoele in september 2014 klaar zijn.
Compensatie voor Europese wedstrijden handbalsters
De nieuw te bouwen sporthal zal aan de landelijke eisen voor topsport voldoen. De Trefkoele is onder meer de thuisbasis van de handbalsters van SERCODAK Dalfsen. Zij spelen al jaren in de Nederlandse top en spelen ook Europese wedstrijden. De hal zal volgens de huidige plannen niet voldoen aan de Europese eisen voor handbal. Maar de voorzitter van de Trefkoele weet dat dat geen problemen hoeft op te leveren, omdat ze daar compensatie voor krijgen van de Europese handbalbond. Deze bond stelt bijvoorbeeld strengere eisen aan de hoogte van de hal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.