Onrust na ontslagen bij De Stentor

Bij dagblad de Stentor verdwijnen tien full-time banen, waarvan vier per direct. Op de redactie in Zwolle, waar meerdere regiokaternen worden gemaakt, verdwijnen die vier werkplekken.

Op de redacties is onrust ontstaan over de onverwachte reorganisatie. Fred Beens van de redactieraad zegt dat de journalisten de Raad van Bestuur een ultimatum hadden gesteld om de beslissing ongedaan te maken. De journalisten vrezen voor de kwaliteit van hun krant. Het ultimatum liep tot woensdagmiddag twee uur. Het journalistieke werk kan volgens Beens met minder mensen niet naar behoren worden gedaan. De Raad van Bestuur heeft het ultimatum afgewezen.

 

Donderdag is er een bijeenkomst in Apeldoorn waar de Raad van Bestuur de bezuinigingsplannen van het concern toelicht. Die bijeenkomst stond al gepland. De Stentor journalisten boycotten die bijeenkomst en komen in plaats daarvan zelf bij elkaar om zich te beraden op verdere stappen. Er wordt volgens de redactieraad nog niet gesproken over actie, eerst willen de krantenjournalisten zich beraden.

 

Moederbedrijf Mecom kondigde eerder dit jaar aan dat de kranten van Wegener te koop staan. De moederconcerns van De Telegraaf en de Persgroep zouden in de race zijn om een aantal krantentitels over te nemen.

 

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren