Vrouw veroordeeld voor laster MST Enschede

Een vrouw uit Enschede moet van de rechtbank alle laster over het Medisch Spectrum Twente van haar weblogs halen. Ook moet ze ze van de social media verwijderen. De vrouw beschuldigt het ziekenhuis, de bestuurders en personeel van moord, poging tot moord, illegale medische experimenten en nazipraktijken.

Verder publiceerde de vrouw, zonder toestemming, opnames van telefoongesprekken met werknemers van het ziekenhuis. De rechter wil dat ze die gesprekken ook weghaalt. De vrouw moet op haar weblogs en op alle social media een rectificatie plaatsen. Zoekmachines als Google en Bing moet ze een brief schrijven met de vraag om de artikelen uit hun archief te schrappen.

Behandeling moeder aanleiding voor dispuut
De vrouw heeft al lange tijd ruzie met het MST, vooral over de behandeling van haar moeder die eerder dit jaar overleed. De vrouw beschuldigde artsen van het doen van medische experimenten op haar moeder en maakte daarin de vergelijking met de Nazi-arts Mengele. De moeder was ook patiënt van de omstreden ex-neuroloog Jansen Steur, die bij haar een verkeerde diagnose stelde.

De vrouw beweert dat de berichten door hackers op de weblogs en social media zijn gezet, om haar te beschadigen. Toch weigerde ze de berichten te verwijderen. Omdat ze niet kan bewijzen dat de berichten door anderen zijn geplaatst dwingt de rechtbank haar alsnog alle omstreden artikelen en berichten te verwijderen. Als ze niet aan het vonnis van de rechtbank voldoet moet ze duizend euro betalen voor elke dag dat het er nog opstaat.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren