Nieuws

Chronisch zieke Julia (11) start actie om leven van haar kat Lucky te redden

Julia en Lucky
Julia en Lucky © Eigen foto
De elfjarige Julia uit Deventer is chronisch ziek. Kat Lucky is de steun en toeverlaat van het meisje, maar als hij niet snel geopereerd wordt, moet hij worden ingeslapen. En dus is Julia een inzamelingsactie begonnen om de operatie voor het diertje te kunnen betalen.
Kat Lucky (7) en Julia zijn sinds jaar en dag dikke vrienden. Het gezin in Deventer kreeg de kat toen hij pas twee maanden oud was. Hij en Julia groeiden bijna samen op. "Hij ligt bij haar op bed, is erbij tijdens eten, tanden poetsen of bij het douchen. Ook als Julia pijn heeft, ligt Lucky naast haar op de bank op een dekentje en zelfs naast haar in de rolstoel", laat moeder Cindy weten.
Een paar weken geleden begon Lucky mank te lopen en sinds een paar dagen zakt hij door zijn beide achterpoten. Hij valt dan om en heeft zichtbaar pijn. Lucky heeft steeds meer hulp nodig en kan bijna niets meer alleen. De dierenarts constateerde dat Lucky lijdt aan patellaluxatie, de medische term voor het uit de kom schieten van de knieschijven. Snel ingrijpen is noodzakelijk om artrose te voorkomen. Lucky kan alleen geholpen worden met een kostbare ingreep van een orthopedische specialist.

Ruim tweeduizend euro

De ingreep kost naar schatting tussen de 2.200 en 2.500 euro, geld dat de familie niet heeft. En dus is Julia een actie gestart om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. "Lucky is alles voor Julia. Ze kan bij hem terecht met haar pijn, verdriet en zorgen", sluit moeder Cindy af.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.