Actiebereidheid Stentor-journalisten unaniem

De journalisten van de Stentor eisen dat de aangekondigde extra ontslagen van tafel gaan, anders volgen er acties. Dat is tijdens een drukbezochte actievergadering donderdag besloten.

De actiebereidheid van de bijna 100 aanwezige redacteuren was unaniem. In de vergadering is besloten dat de redacteuren voorlopig niet meer meedoen aan interne opleidingen of vergaderingen, die niet te maken hebben met journalistiek.

 

Tien werkplekken minder in Zwolle
Woensdag werd bekend dat er in totaal tien en per direct vier werkplekken op de redactie in Zwolle verdwijnen. In Zwolle worden ook de regiokaternen voor de Stentor gemaakt. Die ontslagen veroorzaken onrust onder de journalisten, die vinden dat er al genoeg bezuinigd is op de redactie.

 

Brief naar de Raad van Bestuur
Redactieraad-secretaris Beens zegt dat het onmogelijk is om met nog minder journalisten de kwaliteit van de krant op peil te houden. De redactieraad stuurt een brief naar de Raad van Bestuur, waarin de journalisten eisen dat de ontslagen van tafel gaan. Zij willen op zeer korte termijn een reactie van de Raad van Bestuur.

 

Er is een actieplan opgesteld waarin verdere stappen staan beschreven, mocht de Raad van Bestuur de eis van de redactieraad afwijzen. De journalisten benadrukken dat zij de lezers en adverteerders niet willen benadelen, maar dat niets doen geen optie is.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren