Nieuws

Woningbouw op terrein Rijssen Vooruit mag van Raad van State doorgaan

De woningen komen op het oude terrein van Rijssen Vooruit
De woningen komen op het oude terrein van Rijssen Vooruit © RTV Oost
De Raad van State heeft vandaag alle bezwaren van omwonenden verworpen tegen het bouwplan voor 21 woningen op het voormalige terrein van voetbalvereniging Rijssen Vooruit. Daarmee is het bestemmingsplan voor dit bouwproject definitief goedgekeurd. Projectontwikkelaar Ter Steege kan aan de slag.
De omwonenden vinden dat de gemeenteraad van Rijssen-Holten onvoldoende heeft gekeken naar hun belangen. Ook heeft de gemeenteraad zich niet gehouden aan een aantal randvoorwaarden die in de zogeheten Gebiedsvisie staan. Woningbouw in dit gebied mag alleen als er aan die voorwaarden is voldaan. Het gaat daarbij onder meer om het aanhouden van de rooilijn van de woningen langs de Pelmolenweg en een verbod op het bouwen van twee-onder-een-kapwoningen.

Afwijken mag

Volgens de Raad van State is de Gebiedsvisie juridisch niet bindend. De gemeenteraad mag daarvan dus afwijken. Maar in de ogen van de Raad was dat niet eens nodig, omdat aan de randvoorwaarden is voldaan. Een verbod op het bouwen van ‘tweekappers’ geldt hier helemaal niet, aldus de Raad.

Belangenafweging

De Raad oordeelt ook dat de gemeenteraad wel heeft gekeken naar de belangen van de bezwaarmakers. Die vinden dat het idee voor een mooi groen woonwijkje achter hun woning te gemakkelijk is losgelaten. Het opschuiven van de rooilijn aan de Pelmolenweg zou alleen maar zijn gedaan om ruimte te maken voor nog meer woningen.
Volgens de gemeenteraad hebben veel omwonenden geen bezwaar tegen het woningbouwplan. Bovendien heeft Ter Steege niet zijn gewenste bouwplan kunnen doorzetten, omdat met belangen van omwonenden rekening is gehouden. De Raad van State vindt dat de gemeenteraad hiermee een redelijke belangenafweging heeft gemaakt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.