nieuws

Bijna drie miljoen verduisterd bij scholen Kampen

De oud-penningmeester van scholenvereniging Iris in Kampen heeft 2,8 miljoen euro achterovergedrukt. Dat blijkt uit onderzoek van accountantskantoor Deloitte naar de financiën van Iris.
In juli kwam de fraude al aan het licht, maar bedragen waren tot nu toe niet duidelijk. Onder Iris vallen veertien christelijke basisscholen in en rond Kampen. De voormalige penningmeester heeft het geld tussen 2007 en 2012 ontvreemd, door financiële overzichten te vervalsen. De fraude kwam aan het licht, nadat de boekhouding begin dit jaar werd overgedragen aan het nieuw ingestelde college van bestuur.
Bestuursvoorzitter Friso Kingma benadrukt dat de kwaliteit van het onderwijs niet onder het verlies hoeft te lijden, omdat de vereniging de afgelopen jaren een goedgevulde reservepot heeft opgebouwd. "Bovendien willen we via een juridische procedure zo veel mogelijk van het geld terugkrijgen", aldus de bestuursvoorzitter.

Strafrechtelijk onderzoek

Tegen de verdachte oud-kasbeheerder loopt ook een strafrechtelijk onderzoek. Het Openbaar Ministerie wil daar nog geen details over kwijt.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.