Nieuws

Rechtbank wil bijna 200.000 euro wietwinst van Almeloër die hennepkwekerij had

Man uit Almelo krijgt celstraf voor hebben van hennepkwekerij
Man uit Almelo krijgt celstraf voor hebben van hennepkwekerij © Getty Images
Een 42-jarige man uit Almelo is veroordeeld tot vijftien maanden celstraf, waarvan drie voorwaardelijk, omdat hij een hennepkwekerij had aan de Tweede Blokweg in Vroomshoop. De kwekerij werd in 2018 door de politie gevonden op een terrein dat de man van zijn vader huurde. Naast de celstraf moet de man ook bijna 200.000 euro aan 'criminele winst' afdragen. Dat heeft de rechtbank in Almelo vandaag besloten.
Twee weken geleden vertelde de man aan de rechter dat hij de kwekerij begon omdat hij in geldnood zat. Een onbekende hielp hem met de financiering en inrichting. Deze onbekend gebleven man zou ook de stroomvoorziening buiten de meter hebben omgelegd.
Na het oprollen van de kwekerij werd de vader van de 42-jarige opgepakt. Volgens de Almeloër wist zijn vader van niets, hij had de kwekerij opgebouwd toen zijn vader voor langere tijd op vakantie was in het buitenland.

Terugbetalen

Twee weken geleden werd ook duidelijk dat de Almeloër de onbekend gebleven geldschieter nog steeds terugbetaalt: 250 euro in de maand. De advocaat van de Almeloër is in hoger beroep gegaan tegen de beslissing van de rechtbank. Hij noemde tijdens de rechtszaak de 'winstberekening' absurd en vol fouten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.