Nieuws

Toekomstgericht en optreden wanneer nodig: wie wordt de nieuwe burgemeester van Kampen?

Wie volgt burgemeester Bort Koelwijn op?
Wie volgt burgemeester Bort Koelwijn op? © Mark Bakker
Toekomstgericht, duidelijke grenzen kunnen stellen en optreden wanneer dat nodig is. Het zijn vaardigheden die de nieuwe burgemeester van Kampen zou moeten hebben volgens inwoners van de gemeente. De nieuwe burgervader volgt Bort Koelewijn op, die na 12 jaar zijn functie neerlegt.
De 67-jarige Koelewijn maakte in januari dit jaar bekend dat hij stopt als burgemeester van de gemeente Kampen. Omdat zijn tweede ambtstermijn in oktober afloopt, moest hij een besluit nemen. "Dit vind ik een natuurlijk moment om mijn burgemeesterschap te beëindigen en ruimte te maken voor een opvolger", reageerde Koelewijn destijds.
[article:1493650/:Bort Koelewijn stopt in oktober als burgemeester van Kampen]

Profiel

In een speciale raadsvergadering is samen met de commissaris van de Koning Andries Heidema een profielschets voor de nieuwe burgemeester besproken. Inwoners van de gemeente konden meedenken over de eigenschappen van hun nieuwe burgervader. Ruim 1400 inwoners deden dit.
Daaruit kwam naar voren dat toekomstgericht samenwerken een van de belangrijkste criteria is. Ook moet de nieuwe burgemeester, 'wanneer de situatie daarom vraagt', in staat zijn om duidelijke grenzen te stellen en op te treden.
Ook benadrukte de meerderheid van de inwoners het belang van goed contact met bestuurders in de regio. Vanaf maandag kunnen potentiële nieuwe burgemeesters zich melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.