Nieuws

Steun op social media voor Oldenzaalse moeder die noodkreet doet voor gepest dochtertje

Oldenzaalse moeder krijgt veel steun
Oldenzaalse moeder krijgt veel steun © Getty Images
De Oldenzaalse moeder Dinja Bakker doet op Twitter een noodkreet voor haar dochtertje Lotte. Ze wordt maandenlang stelselmatig gepest en buitengesloten. Afgelopen zaterdag bereikte dat een hoogtepunt toen Lotte de hele avond werd lastiggevallen met telefoontjes en appjes. Daarop deed de moeder een emotionele oproep aan de pesters op Twitter en dat bericht krijgt veel steun.
"Dag meisje, ik hoop dat je een leuk slaapfeestje hebt gehad", begint ze haar bericht aan één van de pesters. De meiden die haar dochter structureel buitensluiten en pesten hadden afgelopen vrijdag een slaapfeestje waarbij het pestgedrag uit de hand liep.

Structureel pesten

Het pesten is al een tijdje aan de gang. Zo haalt de moeder aan dat haar dochtertje op de voetbalclub door deze meiden is weggepest. "Blijkbaar was het voor jou en je teamgenoten niet voldoende om Lotte van voetbal af te pesten door haar buiten te sluiten en moesten jullie haar gisteravond nog een trap na geven."
Lotte ontving van de pesters meer dan honderd gemiste oproepen en appjes in driekwartier tijd. De moeder heeft daarna de nummers van de pesters geblokkeerd om haar dochter te beschermen.

"Stel je voor dat jij Lotte was"

Moeder Dinja sluit haar appje naar de pester af met de oproep om haar dochter met rust te laten of om op een normale manier met haar om te gaan. “Ik wil dat je goed nadenkt over wat je hebt gedaan. Stel je eens voor dat jij Lotte was.”
De tekst gaat door onder de tweet.

Weerklank

De tweet van de Twentse moeder vindt veel weerklank. Bijna zevenhonderd mensen hebben de tweet met hun eigen volgers gedeeld. Ruim 9000 mensen vonden het bericht ‘leuk’ en laten daarmee hun afkeuring blijken.
Mensen delen ook hun persoonlijke ervaringen met Dinja naar aanleiding van haar verhaal. Zo schrijft Martijn: “Pesten… helaas heb ik er zelf ook bijna 18 jaar last van gehad met de nodige consequenties van dien. Trots op hoe je dit opgepakt hebt en ik hoop dat ook de ouders van deze meiden het serieus oppakken.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.