Nieuws

Band Mooi Wark krijgt gouden award voor nummer Achter de tent

Mooi Wark Gouden Award
Mooi Wark Gouden Award © RTV Oost
Tijdens De Grote Dialectshow op TV Oost werd de band Mooi Wark verrast met een Gouden Award. Het nummer Achter de tent is meer dan 1 miljoen keer gestreamd.
Wilfried Poorthuis schreef de tekst voor het nummer in slechts een kwartier, op de terugweg naar huis. Zijn inspiratie kwam voort uit een gesprek met de band Mooi Wark over het muzikantenbestaan en hun wilde jaren, waarin ze vaker achter de tent stonden dan in de tent. Het nummer werd uitgebracht op het album Bok ‘m d’r op! en stond zes weken in de top 100. Achter de tent was direct een hit en is nu officieel goud waard.
Een Gouden Award voor een dialectnummer is bijzonder. De markt voor dialectmuziek is klein, dus 1 miljoen streams voor Mooi Wark is net zo bijzonder als 10 miljoen streams voor André Hazes junior, legt Wilfried Poorthuis uit.
Platenmaatschappij CD Hal Ruinen gaat ieder jaar een Gouden Award uitreiken aan een streektaalproductie met meer dan 1 miljoen streams. De winnaar krijgt naast de Gouden Award ook een schenking voor het maken van een videoclip of opname. Met dit initiatief wil de platenmaatschappij dialectmuziek een boost geven.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.