Nieuws

Honderden kaarten voor Kamerlid Pieter Omtzigt: "Een geweldige steun voor hem"

Honderden kaartjes, meer dan duizend mailtjes en tientallen bossen bloemen zijn er binnengekomen bij de CDA-fractie in Enschede. Ze zijn geadresseerd aan het Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt naar aanleiding van de commotie rondom de Enschedeër. "Het is een geweldige steun voor hem", reageert zijn campagneleider.
Voor wie het heeft gemist: er is ophef ontstaan over de uitgelekte notitie op een formatiedocument van oud-verkenner Kajsa Ollongren waarop staat 'positie Omtzigt, functie elders'. Een Kamermeerderheid, inclusief VVD en D66, wil nu in debat met oud-verkenners Ollongren en Annemarie Jorritsma over de notitie.

Kaarten, bloemen en mails

Het Kamerlid krijgt vanuit alle hoeken van de samenleving bijval. "We hebben net honderden kaartjes opgehaald", vertelt de campagneleider van Omtzigt, Matthijs Punter. En daar blijft het niet bij: de CDA-fractie in Enschede krijgt duizenden mailtjes en de telefoon staat roodgloeiend. Ook krijgen lokale bloemisten telefoontjes van mensen die bij het Kamerlid een boeket willen laten bezorgen.
"Het is ongelofelijk", reageert de campagneleider terwijl hij naar de grote stapel post kijkt. Op de kaarten staan allerlei opbeurende teksten, zoals 'hou vol' en 'zet hem op'. "We gaan dit zeker bij de familie Omtzigt afleveren. Het is een geweldige steun voor hem."

Reactie Omtzigt

De fractie heeft het Kamerlid al wat van de ontvangen kaarten overhandigd. "Ik heb Pieter vandaag nog niet persoonlijk gesproken, maar de afgelopen dagen natuurlijk wel heel veel. Hij is nu uit de roulatie en heeft ook echt z'n rust nodig, maar dit geeft hem veel steun."
Omtzigt reageert niet zelf op alle commotie vanwege zijn privé-situatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.