Wat vind jij: Heb jij te doen met Pieter Omtzigt?

De woorden 'positie Omtzigt, functie elders' die op het uitgelekte formatiedocument te lezen waren, doen nog steeds veel stof opwaaien. Politicus Pieter Omtzigt krijgt vanuit allerlei hoeken veel bijval.

Zo werd er zondag een 'stille mars' voor hem gehouden in Enschede, krijgt hij gigantisch veel kaartjes en bloemen toegestuurd en krijgt hij veel steun op social media. Ook hebben de Statenfractie en Kamerleden van CDA Overijssel in een brief hun steun uitgesproken.

'Aandachtspunten'

Afgelopen donderdag werd informateur Kajsa Ollongren na een positieve coronatest gefotografeerd met een stapel papier onder de arm. Daarop stonden wat 'aandachtspunten'. Zoals de nieuwe positie van Omtzigt. Dat laatste ligt erg gevoelig, aangezien Omtzigt oververmoeid thuis zit na zijn inspanningen in de toeslagenaffaire.

Maurice de Hond heeft zich ook gemengd in de discussie. Hij heeft een hypothetische peiling gedaan hoeveel zetels Omtzigt zou krijgen als hij een eigen partij zou starten. Lijst Omtzigt zou volgens hem uitkomen op 23 zetels, eentje meer dan D66 en tweeënhalf keer zoveel zetels als het CDA, dat uit zou komen op slechts negen zetels.

Wat vind jij? Heb je met hem te doen? Of hoort dit er nu eenmaal bij als politicus? Stem en reageer hieronder!

Meer over dit onderwerp:
WAT VIND JIJ PIETER OMTZIGT
Deel dit artikel:

Reageren