Nieuws

De Librije in Zwolle behoudt drie sterren

Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle
Jonnie en Thérèse Boer van De Librije in Zwolle © RTV Oost
De Librije in Zwolle blijft een driesterrenrestaurant. Dat bleek vandaag bij de presentatie van de Michelinsterren in het DeLaMar Theater in Amsterdam.
Ook de andere Overijsselse sterrenrestaurants behouden hun Michelinsterren. Dat geldt voor De Lindenhof in Giethoorn (**), De Groene Lantaarn in Staphorst (**), Kaatje bij de Sluis in Blokzijl (*), De Swarte Ruijter in Holten (*), De Bloemenbeek in De Lutte (*) en 't Lansink in Hengelo (*).
De Groene Lantaarn in Staphorst viel wel extra in de prijzen, net als De Librije. En er was een award voor Het Seminar in Zenderen.

Service Award

Gastvrouw Cindy Borger van De Groene Lantaarn in Staphorst kreeg de Michelin Service Award voor gastvrijheid uitgereikt. "Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Dank je wel. Je overvalt me helemaal", reageerde Borger op de uitverkiezing.
Michelin reikte voor het eerst groene sterren uit voor duurzame gastronomie tijdens de virtuele ceremonie. De Librije in Zwolle en ook Het Seminar in Zenderen kregen zo'n groene ster.

Overijssels tintje

De nieuwe sterren die dit jaar werden uitgereikt, lekten zaterdag al per ongeluk uit omdat er iets misging met de nieuwe app van Michelin. Bij de restaurants die een nieuwe Michelinster kregen, zaten geen Overijsselse restaurants. Maar één van de nieuwkomers had wel een Overijssels tintje: Ollie Schuiling, chef-kok van Kasteel Heemstede in Houten, komt uit Olst. Hij zegt dat hij trots is vanwege de uitverkiezing door Michelin.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.