Nieuws

Geen tbs maar 3,5 jaar celstraf voor schietpartij Geraniumstraat Enschede

Onderzoek na de schietpartij in de Geraniumstraat
Onderzoek na de schietpartij in de Geraniumstraat © News United / Dennis Bakker
Een 25-jarige verdachte van een schietpartij in februari 2019 in Enschede is veroordeeld tot 3,5 jaar gevangenisstraf. Bij de schietpartij in een huis aan de Geraniumstraat werd de bewoner in zijn kuit geraakt. Vermoedelijk was er sprake van een mislukte drugsdeal. Tegen de verdachte die uit Rotterdam komt was 2 jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist.
De strafzaak tegen de 25-jarige Rotterdammer leek vorig jaar zomer tot een eind te komen, maar een eindbeslissing bleef uit omdat de rechtbank in Almelo vond dat hij alsnog onderzocht moest worden in het Pieter Baan Centrum. De verdachte werkte niet mee aan zijn observatie uit angst opnieuw een tbs-maatregel te krijgen. Als kind kreeg hij al eens jeugd-tbs.
De verdachte schutter heeft altijd ontkend dat hij betrokken was bij de schietpartij, maar daar trapte de rechtbank niet in. Niet alleen werden zijn telefoon en bankpas in Enschede bij twee medeverdachten aangetroffen, de Rotterdammer nam ook kort na het incident een taxi vanuit Hengelo naar huis. De rit viel op omdat hij geen geld had. Dat moest hij onderweg lenen bij zijn moeder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.