Nieuws

Celstraf en tbs voor poging verkrachting jonge vrouw in Zwolle

Rechtbank in Zwolle
Rechtbank in Zwolle © RTV Oost
Een 29-jarige man die in juni vorig jaar een jonge vrouw probeerde te verkrachten in het Wezenlandenpark in Zwolle is door de rechtbank Overijssel veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar en tbs met dwangverpleging.
De man sleurde de vrouw op 4 juni op klaarlichte dag met geweld naar de bosjes en trok haar broek uit. Dankzij haar verzet en met hulp van een omstander wist zij te ontkomen aan haar aanvaller.

Beschermde woonvorm

Op het moment dat hij de jonge vrouw probeerde te verkrachten was de man onder voorwaarden ontslagen uit een beschermde woonvorm. Hij werd daar verplicht psychiatrisch behandeld. Volgens zijn behandelaars leek het goed met hem te gaan, zij waren verrast door de daad van hun patiënt.
Vanwege zijn psychiatrische verleden, het gebrek aan inzicht in zijn daden en de grote kans op herhaling vindt de rechtbank dat de maatschappij tegen de man moet worden beschermd en daarom is tbs met dwangverpleging opgelegd. De rechtbank volgt daarmee niet de eis van de officier van justitie om de man tijdelijk klinisch te laten behandelen. Naast de gevangenisstraf en tbs-maatregel moet hij het slachtoffer een schadevergoeding betalen van ruim 16.000 euro.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.