Nieuws

Het is tijd voor de koeiendans: bij boer Christian mogen ze weer de wei in!

Koeien staan weer in de wei!
Koeien staan weer in de wei! © RTV Oost/Nathalie Niehof
Het is pas echt lente in onze provincie als we de koeien weer hebben zien dansen. Vanochtend mochten de koeien van boer Christian in Lettele weer de wei in. Wij waren erbij. Kijk het hieronder terug.
Voor de boer en de koeien is het een feest: de jaarlijkse koeiendans. Het dankt z'n naam aan de vrolijke bewegingen die koeien maken als ze voor het eerst dat jaar weer de wei in mogen.
IJssellandschap
Bij boer Christian Klein Koerkamp uit Lettele was het vandaag zo ver. "Het is zulk mooi weer!" Als de koeien eenmaal naar buiten zijn, blijven ze daar ook een langere tijd. Daarom moet het wel een tijd lang lekker weer blijven. "Het wordt nog wel wat kouder, maar het wordt niet meer te koud," legt Klein Koerkamp uit.
Jaap Starkenburg van IJssellandschap had vandaag de eer om de staldeur samen met de boer te openen. Het is een symbolisch gebaar omdat Starkenburg er met zijn organisatie voor zorgt dat Christian Klein Koerkamp straks samen met zijn vrouw een stadsboerderij kan openen aan de rand van Lettele: Heerlijkheid Linde.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.