Nieuws

Luchtwassers moeten einde maken aan overlast van houtverwerkingsbedrijf in Daarlerveen

Een voorbeeld van een luchtwasser bij een veebedrijf. Klein Kromhof gaat ook luchtwassers plaatsen
Een voorbeeld van een luchtwasser bij een veebedrijf. Klein Kromhof gaat ook luchtwassers plaatsen © RTV Oost
Omwonenden van houtverwerkingsbedrijf Klein Kromhof in Daarleveen hebben na vier jaar zicht op een einde aan overlast door stank- en stofoverlast . De gemeente Hellendoorn heeft een omgevingsvergunning verleend voor de installatie van een aantal luchtwassers die een einde moeten maken aan de overlast van geur en stof voor de omwonenden. Ook zijn er afspraken gemaakt om geluidsoverlast te beperken.
Klein Kromhof verwerkt al jaren hout tot snippers en pellets. In de loop van 2017 klaagden omwonenden over een toename van stof-, geur- en geluidsoverlast. Met de installatie van de luchtwassers verwachten alle partijen dat een eind komt aan de structurele overlast. Het is een flinke investering voor het houtverwerkingsbedrijf. De kosten bedragen rond de één miljoen euro.

Goed overleg

Burgemeester Anneke Raven is blij met de manier waarop dit allemaal is verlopen: “Zo werken we graag met elkaar. Niet vanuit regelgeving de hakken in het zand zetten, maar in goed overleg kijken hoe we eruit kunnen komen.”
Directeur Jeroen Klein Kromhof van het houtverwerkingsbedrijf is opgelucht dat een vervelende periode kan worden afgesloten en dat de overlast voor de omwonenden binnenkort tot het verleden behoort.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.