nieuws

Ouders Tim Ribberink vragen aandacht voor pesten

De ouders van Tim Ribberink kwamen er na het lezen van zijn afscheidstekst pas achter in welke mate hun zoon werd gepest. Dat werd vanmiddag duidelijk tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Dinkelland, waar rouwbegeleider Marinus van den Berg namens de ouders een verklaring afgaf.
De ouders waren zelf niet bij de persconferentie. De 20-jarige Tim Ribberink maakte vorige week een einde aan zijn leven, omdat hij voortdurend gepest zou zijn. Zijn ouders lieten uit ongeloof, woede en verdriet een deel van de afscheidsbrief van hun zoon maandag afdrukken in een rouwadvertentie. Ze wilden met de rouwadvertentie aandacht vragen om soortgelijke gevallen te voorkomen.
De Rotterdamse pastor Van den Berg riep op tot versnelde invoering van wetgeving voor incidentenregistratie op scholen. Ook wil hij dat het pesten via sociale media hard wordt aangepakt. In de rooms-katholieke kerk in Tilligte is vanavond een afscheidsbijeenkomst voor belangstellenden. Morgen neemt de naaste familie in besloten kring afscheid.
De hele persverklaring is hier terug te zien.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.