Nieuws

Drugsdealer en plofkraker van straat geplukt in Hengelo dankzij politiedrone

Drugsdealer en plofkraker van straat geplukt in Hengelo dankzij politiedrone
Drugsdealer en plofkraker van straat geplukt in Hengelo dankzij politiedrone © News United / Dominique Gemser
Onder anderen een drugsdealer en een plofkraker, die nog anderhalf jaar cel had openstaan, zijn gisteravond opgepakt in Hengelo. Ze werden in de kraag gevat dankzij een speciale politiedrone. Dat meldt de Politie Hengelo.
Gisteravond vloog de politie met een speciale politiedrone meerdere rondes boven Hengelo. Met hulp van het droneteam van de politie zijn er meerdere aanhoudingen verricht. Deze speciale politiedrone is uitgerust met twee camera’s, waaronder een warmtebeeldcamera. Met de drone kunnen verdachte situaties sneller worden gesignaleerd. De controle had als doel om onder meer woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven tegen te gaan.
De politie hield onder anderen een plofkraker aan die nog achttien maanden gevangenisstraf had openstaan. Hij werd na een achtervolging in de kraag gevat. Een ander werd na enig verzet aangehouden vanwege een drugsdeal en een derde verdachte werd aangehouden omdat hij rondreed in een gestolen voertuig. Tot slot werden er twee rijbewijzen ingevorderd, 32 bekeuringen uitgedeeld en een kleine hoeveelheid drugs en vuurwerk in beslag genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.