Ontslagen de Stentor Zwolle teruggedraaid

De redactie van dagblad de Stentor in Zwolle krijgt vier weg bezuinigde arbeidsplaatsen per direct terug. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen journalisten en de Raad van Bestuur van de krant.

Vorige week werd de redactie onaangenaam verrast door de mededeling dat er per direct vier banen zouden verdwijnen. In Zwolle worden ook veel regiokaternen gemaakt.De journalisten kondigden meteen acties aan omdat de krant met minder mensen niet gemaakt zou kunnen worden. Bij de Stentor zijn de afgelopen jaren al veel banen verdwenen. Dat geldt overigens ook voor andere titels van uitgever Wegener zoals de Twentsche Courant Tubantia. De regionale kranten verkeren in zwaar weer omdat het aantal abonnees en de inkomsten uit advertentieverkoop al jaren sterk terug lopen.

 

Met het besluit om de vier ontslagen terug te draaien lijkt de kou voorlopig uit de lucht. De Raad van Bestuur van Wegener heeft de hoofdredactie van de Stentor tot eind dit jaar gegeven om met een alternatief bezuinigingsplan te komen. Tot die tijd zullen de vier arbeidsplaatsen ingevuld blijven. De journalisten mogen zich dan over de nieuwe plannen uitspreken. Omdat ontslagen voorlopig van de baan zijn, zullen eerder aangekondigde acties voorlopig niet aan de orde zijn.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren