Nieuws

Studente beroofd bij geldautomaat in Enschede, politie toont beelden van haar belager

De schrik zit er bij een 24-jarige buitenlandse studente nog altijd goed in. Sinds ze op 15 februari werd beroofd bij een geldautomaat aan de Oldenzaalsestraat in Enschede kampt ze met concentratieproblemen en veel stress. De politie heeft beelden vrijgegeven van haar belager.
De vrouw staat op maandag 15 februari bij de automaat in de binnenstad. Vlak voordat de avondklok ingaat - rond tien voor negen - wil ze vijfhonderd euro van haar buitenlandse rekening opnemen en dat vervolgens storten op haar Nederlandse rekening. Dat deed ze vaker bij de geldautomaten aan de Oldenzaalsestraat, waar je zowel geld kunt opnemen als kunt storten.
Tekst gaat verder onder de video
Maar deze avond lukte haar dat niet. Terwijl ze staat te pinnen, loopt achter haar een man continu heen en weer. Zodra de vrouw het gepinde geld in haar handen heeft, komt hij vanachter een muurtje op haar af. Hij schreeuwt dat hij geld wil. De studente stribbelt eerst nog tegen, totdat ze ziet dat de man een keukenmes in zijn hand heeft. Daarmee bedreigt hij haar waarop de vrouw het geld afstaat.
In zijn vlucht naar het Van Heekplein glijdt haar belager bijna uit over de resten sneeuw die nog bij de geldautomaat liggen. Op de camerabeelden is te zien dat de man een jas draagt die vermoedelijk van het merk Canada Goose is. Ook zijn schoenen zijn herkenbaar. Hij is verder slank, heeft een lichte huidskleur en is tussen de 1.70m en 1.80m lang.

Tips?

Weet je wie dit is? Laat het de politie weten.
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur politie Enschede een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.