Nieuws

Cybercriminelen gefilmd in Deventer, ze stelen 10.000 euro van 80-jarige vrouw

Een 80-jarige bewoonster van een flat aan de Karel de Grotelaan in Deventer is veel geld kwijtgeraakt nadat ze in de val trapte van cybercriminelen. Na een telefoontje uit naam van de bank stond kort daarna een man bij haar op de stoep om haar 'kapotte' bankpas op te halen. Niet veel later verdwijnt er bijna tienduizend euro van haar rekening.
Op vrijdag 5 februari staat de nep-bankmedewerker op de stoep bij de flat aan de Karel de Grotelaan. Het 80-jarige slachtoffer heeft even daarvoor telefonisch te horen gekregen dat er iets mis was met haar bankpas. Een medewerker van de ING-bank zou even langs zou komen om het euvel te verhelpen en meteen een nieuwe pas te regelen. Het klinkt de oude vrouw zo vertrouwd in de oren dat ze de 'medewerker' binnen laat.
Eenmaal binnen, zet de man die zich voordoet als ING-medewerker de telefoon van vrouw op de vliegtuigstand zodat ze onbereikbaar is. Met haar iPad wijzigt hij haar bankgegevens, worden de opnamelimieten verhoogd en daarna gaat hij met haar bankpas de deur uit. Een nieuwe pas krijgt ze niet.
Nog dezelfde middag staat een man volledig ingepakt met muts, sjaal en zonnebril bij een geldautomaat aan de Storminkstraat in Deventer. Hij rooft de bankrekening van de 80-jarige vrouw helemaal leeg.

Tips?

De mannen hebben zich goed vermomd, maar hopelijk is er toch iemand die ze herkent. Heb je tips? Geef het meteen door.
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Deventer een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Wil je niet dat de politie achter je gegevens komt? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.