Nieuws

Politie zoekt man voor zware mishandeling in Zutphen, verdachte komt vermoedelijk uit Enschede

De politie heeft aanwijzingen dat één van de mannen die worden verdacht van een zware mishandeling in Zutphen uit Enschede komt. Een 52-jarige man werd eind januari bij een flat aan de Beethovenstraat in Zutphen zwaar mishandeld. Hij hield daar een stevige hersenschudding aan over.
De 52-jarige man ziet op dinsdagmiddag 26 januari twee mannen bij de flat staan en vertrouwt ze niet. Als hij vanaf de flat naar ze kijkt maken de mannen uitdagende bewegingen. Daarop besluit de man naar beneden te lopen en ze op hun gedrag aan te spreken.
Tekst gaat verder onder de video
Maar als de man de toegangsdeur van de flat opent wordt hij meteen door de mannen aangevallen en wordt hij van achteren met een voorwerp op het hoofd geslagen. Daardoor raakt hij buiten bewustzijn. Hij moet naar het ziekenhuis waar een hersenschudding wordt geconstateerd.
Eén van de twee mannen is inmiddels aangehouden. De politie heeft sterke aanwijzingen dat de tweede verdachte uit Enschede of omgeving komt. Hij is diezelfde middag gefilmd bij een geldautomaat in Zutphen.

Tips?

Herken je de man? Laat het dan weten.
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur de politie Enschede een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Wil je niet dat de politie achter je gegevens komt? Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Opsporingsprogramma Onder de Loep
Opsporingsprogramma Onder de Loep © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.