Nieuws

Zeer grote brand in centrum van Steenwijk

In het centrum van Steenwijk woedde gisteravond en vannacht een zeer grote brand. Hulpdiensten waren massaal aanwezig aan de Gasthuisstraat.
Rond half elf brak de brand uit in een woning boven een kapsalon aan de Gasthuisstraat. De vlammen sloegen razendsnel om zich heen en de brand sloeg over naar twee andere panden.
De brandweer schaalde al snel op naar 'zeer grote brand', de hoogste categorie. Inmiddels is de brand onder controle, het sein 'brand meester' is rond 03.00 uur gegeven. Om de door brand getroffen panden zijn hekken geplaatst. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.
De brand en woordvoerder Diana Inkelaar van de brandweer:

Veel rook en vuur

Op het moment dat de brand uitbrak waren er mensen aanwezig in de panden, maar zij zijn op tijd naar buiten gekomen.
Het vuur en de rook waren in de wijde omgeving waar te nemen. Brandweerkorpsen uit de hele regio assisteerden om de brand te blussen.

'Geen gevaarlijke stoffen'

Voor zover bekend zijn er bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, los van het feit dat rook altijd giftig is. De brandweer blijft wel metingen uitvoeren, aangezien het gaat om oude panden, waar vaak nog asbest in is verwerkt.
Omwonenden werd geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en indien mogelijk het ventilatiesysteem uit te schakelen. Hoe de brand is ontstaan, is onbekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.