Omvangrijke fraude basisschool Fleringen

Een voormalige directrice van een basisschool in Fleringen wordt ervan verdacht in de afgelopen drie jaar voor enkele tienduizenden euro's aan onderwijsgelden te hebben verduisterd.

De directie van de overkoepelende schoolorganisatie TOF-onderwijs in Tubbergen heeft hier in juni al aangifte van gedaan. De politie heeft de zaak niet naar buiten gebracht maar heeft wel bevestigd dat de directrice over een langere periode de bankrekening van de school heeft geplunderd.

 

Directie en bestuur willen niets zeggen

De fraude is ontdekt door het onderwijsbureau Twente, dat de administratie doet voor onder meer de onderwijsinstellingen die zijn aangesloten bij het TOF-onderwijs. De schooldirectie wil verder niets kwijt over de fraude. Dat geldt ook voor het schoolbestuur en de medezeggenschapsraad. Wel blijkt dat de fraude, die dit voorjaar werd ontdekt, aanvankelijk werd stilgehouden voor de ouders.


Oud-directrice nu elders aan het werk

Pas enige tijd geleden mocht de plaatselijke schoolleiding aan de ouders melden dat de voormalige directrice was vertrokken omdat mogelijk sprake was van fraude. De oud-directrice heeft deze zomer zelf ontslag genomen en is inmiddels elders aan het werk. Het is nog niet bekend wanneer de rechter zich buigt over deze fraudezaak.

 

Bekijk de video in HD op YouTube.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren