nieuws

Rechtszaak over brandweeroefencentrum op luchthaven

De Vereniging van Omwonenden van de Luchthaven Twente, Volt-Twente, heeft vandaag de rechter gevraagd de tijdelijke vergunning voor het brandweeroefencentrum Troned op te schorten.
Het oefencentrum zit al sinds drie jaar op het luchthaventerrein. Er worden oefeningen gehouden en onder meer kettingbotsingen met verschillende brandhaarden nagebootst. Ook is er een geavanceerde vuurtunnel. De veiligheidsregio Twente wil het oefencentrum Troned op den duur uitbreiden tot een volwaardig veiligheidscentrum.
In 2009 is het centrum volgens Volt gestart na alleen een melding, nu is een tijdelijke vergunning gegeven. De vereniging van omwonenden denkt dat geen enkele sprake is van tijdelijkheid vanwege de plannen die Troned heeft. Ze vindt dat het centrum niet thuishoort op een kleine compacte luchthaven in het groen, zoals de plannen voor het terrein nu zijn. De gemeente heeft volgens Volt oogkleppen op en heeft geen aandacht voor de aangrenzende omgeving. Daarnaast is ze bang dat het brandweeroefencentrum andere ontwikkelingen in het gebied tegenhoudt, als de burgerluchthaven er toch niet komt.
De rechter doet over tien dagen uitspraak. Volt-Twente staat morgen opnieuw voor de rechter met opnieuw de gemeente als tegenpartij. Dan gaat het om het gebruik van het terrein voor evenementen.   
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.