Nieuws

In Nijverdal kon je onder één voorwaarde gratis tanken

Een heuse paashaas-invasie bij Fieten-tankstations. Het bedrijf liet je tussen 12.00 uur en 12.30 uur gratis tanken als je verkleed als haas kwam opdagen. Reden voor tientallen klanten om dat pak van zolder te halen en de tank vol te gooien. Onder meer in Nijverdal.
Om half twaalf staan de eerste paashazen al klaar. "Ik kom hier elke dag tanken", zegt een lichtbruine paashaas bijna verontschuldigend. "Dus elke dag hoorde ik er over. Dan moet ik er toch gebruik van maken?"

Gratis?

"Gratis is gratis", zegt een donkerbruine paashaas terwijl ze de tankdop er weer opdraait. Kost het dan hélemaal niets? Nee. De klanten moeten een foto plaatsen op Facebook of Instagram en het tankstation taggen. Een klein offer, voor een haas met een lege tank.
Algemeen directeur Richard Fieten (links)
Algemeen directeur Richard Fieten (links) © RTV Oost
Maar toch blijft het raar om niet te betalen voor je benzine. Menig paaspaas kijkt tijdens het tanken ook wat ongemakkelijk om zich heen. Directeur Richard van het tankstation lijkt wel op z'n gemak. En dat terwijl de ene na de andere klant met volle tank wegrijdt, op 44 plekken in het land.

'Duur geintje'

"We hebben geen idee wat het gaat kosten", zegt Richard. "Maar het kan een heel duur geintje worden. We hebben berekend hoeveel mensen er in een half uur kunnen tanken, hoeveel slangen en pompen we hebben. En gekeken hoe chaotisch het kon worden. Want hoe meer chaos, hoe langer ze bezig zijn om te tanken."
De spelregels:
-Kom verkleed als paashaas, ei of kip
-Maximaal één deelname per klant / per unieke outfit
-Kom tussen 12.00 uur en 12.30 uur (tijd op de bon is bindend)
-Een gratis volle tank betekent maximaal vijftig liter benzine of diesel
-Plaats een foto op Instagram of Facebook en tag het bedrijf
-Het bedrijf belooft binnen een dag het geld terug te storten

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.